google.com, pub-6156506978681103, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Kako obilježiti Valentinovo s djecom
top of page
Search
  • Pif paf puf

Kako obilježiti Valentinovo s djecom


Valentinovo je kao što znamo dan zaljubljenih i dok u školi već ima prvih ljubavi i sramežljivo se pišu prva ljubavna pisma, u predškolskom uzrastu je to manje čest slučaj (iako ih ima ) pa tako manjoj djeci Valentinovo možemo osim kao dan zaljubljenih predstaviti kao ljubav prema svojim prijateljima, ljubav prema obitelji, kućnim ljubimcima..... Popričajte s djetetom o tome koga ono jako voli, što za njega znači ljubav te izradite mali poklon za te osobe.

Iskoristite Valentinovo za kreativnost s djetetom, zajedno se podsjetite se na drage ljude koje volite, neka vam Valentinovo bude podsjetnik da ga živite svaki dan!


U nastavku donosimo : Zanimljivosti o Valentinovu, uradi sam za najmanje i one malo spretnije!



Tradicije Valentinova su različite po zemljama;

  • U Engleskoj su prije sto godina, na Valentinovo, oblačili malu djecu u odrasle. Djeca su išla od vrata do vrata i pjevala pjesmu Valentinova.

  • U Wales-u se darivale drvene izrezbarene žlice. Simboli su najčešće bili srca, ključevi a nosile su poruku "ti imaš ključ mog srca".

  • U Škotskoj je bio običaj da se na pragu svoje odabranice ostavi ljubavna poruka ili čestitka ukrašena čipkom, ukrasnom vrpcom ili nekim drugim materijalom.

  • U nekim zemljama je običaj da djevojka od mladića dobije odjeću kao poklon, a ako ona zadrži dar znači da se želi udati za njega.

  • U Japanu, žene za Valentinovo svojim simpatijama poklanjaju čokoladu. Mjesec dana kasnije, odnosno 14. ožujka, muškarci ženama poklanjaju bijelu čokoladu.

  • U Italiji je za Valentinovo u središtu pozornosti Verona (grad Romea i Julije). Ljubavna pisma ne pišu se samo voljenim osobama nego i Juliji, čija ih Udruga čita i nagrađuje najbolja pisma. Juliji možete pisati na: Club di Giulietta - The Juliet Club, via Galilei 3, 37100 Verona, info@julietclub.com


Ovdje pogledajte par primjera jednostavnih i zabavnih aktivnosti:


  1. RUŽA OD PAPIRA

Potreban materijal:

  • kolaž ili krep papir u boji po želji za cvijet

  • olovka

  • škare ( imate li škare sa uzorkom vaša ruža bit će još zanimljivija)

  • ljepilo

  • za stabljiku možete koristit olovku, štapić za roštilj te omotrajte zelenim papirom ili jednostavno sitno zarolajte papir i dobit cete stabljiku

Ideja plus:

-ukrasite ružu šljokicama , dodajte listić s prigodnom porukom na stabljiku, ukrasite malu staklenku i napravite vazu za svoj cvijet





2. OTISCI SRCA NA PAPIRU - slika ili čestitka



Potrebna vam je rola od toaletnog papira ili ubrusa koju morate oblikovati u srce. U posudu stavite temperu, više boja, pa neka djeca namoče kartonsko srce u boju, a potom otisak ostave na čistom papiru. Koristite za podlogu papir u boji ili neka dijete prethodno oboji papir vodenim njeznijim bojama kako bi srca došla do izražaja. Papir možete koristiti kao sliku ili čestitku.





3. Papirnati zagrljaj


Pokažite nekom koliko ga volite papirnatim zagrljajem. Jednostavno, a tako efektivno





4. Otisci ručica


Otiscima ručica temperom ili izrezivanjem otiska s papira možete napraviti prave male umjetnosti. Da li će to biti cvijeće u vazi, na stabljici, na papiru

ili čak na slikarskom platnu ostavljamo vama na izbor!





Također donosimo nekoliko ideja za one malo veće i spretnije :


1. Papirnata košarica u obliku srca (jednostavno)


Ovakva jednostavna, a efektna papirnata košarica može poslužiti kao košarica za čokolatine ili jednostavni ukras na zidu ili polici . Ukrasite ju tekstom ili slikom!


Kako ju napraviti pogeldajte u videu: https://www.youtube.com/watch?v=y0Slx4aKZtY






2. Drvena srcolika svaštara (jednostavno)


Pomoću štapića za pregled grla ( u ljekarni 100 komada cca 13 kuna) te ljepila možete napraviti srcoliku drvenu košaricu. Napunite ju nečim slatkim i imate trajan handmade poklon.





3. Cvijet u fazi od filca ( za one malo spretnije i stpljive)


Želite li nekom poklonit cvjetić koji neće uvenut možete ga napravit sami.

Međutim zahtjevat će određenu vještinu, spretne prstiće i malo vašeg stpljenja.


Pogledajte video s uputstvima:



Ako ste ipak jedan od onih koji vole nešto kupiti jednostavnije manje poklone možete kreativno umotati.




Poklanjate li bocu umotajte ju ovako:



Što god izabrali uživajte u danu zaljubljenih i neka vam traje cijelu godinu!!!




Recent Posts

See All
bottom of page