google.com, pub-6156506978681103, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

Apple Pie Song

(sung to Ten Little Indians)

One little, two little,
three little apples
(count
with fingers)
four little, five little
six little apples
seven little, eight little,
nine little
apples
ten little apples
in my pie!

 

Snimka zaslona 2023-10-20 211524.png

Ova je pjesma slična pjesmi "10 malih paukova" po tome što koristi melodiju "10 malih Indijanaca". Melodiju za pjesmu možete poslušati ovdje : https://www.youtube.com/watch?v=k0SkWCCWrF8
pjesmica govori o branju jabuka i obilascima voćnjaka što je klasičan dio jeseni, Možete razmisliti o drugoj hrani u koju se jabuke mogu staviti: štrudli,  zobenim pahuljicama, muffinima, žitaricama itd. dajte im priliku da sami smisle ! Djeca vole biti dio kreativnog procesa i smišljaju neke od najčudesnijih stvari!!

Ova verzija Falling Leaves pjeva se na melodiju Jingle Bells. u ovu pjesmu možete uključiti šalove tako da djeca mogu pomicati šal i zamišljati kako se lišće vrti u zraku. Ako možete pronaći narančasti, žuti ili crveni šal, tim bolje! Kada pjevate "way up high" pomaknite šal preko glave. Možete čak i stajati na vrhovima prstiju. Kada pjevate "way down low" vaš šal može dotaknuti tlo. Pomičite šal brzo, a zatim sporo (pretjerajte s ovim!) kada dođete do "brzo i sporo". Na samom kraju zapušite imitirajući  glasan zvuk vjetra, a možete čak i baciti šal u zrak, otpuhati ga i pustiti da odluta na tlo. Djecu to jako veseli! 

Falling Leaves
(melody  Jingle Bells)


A fun song to sing with scarves!
Falling leaves
falling leaves
falling to the ground
Falling leaves
falling leaves
blowing round and round
Way up high
way down low
drifting fast and slow
Falling leaves
falling leaves
Oh, how the wind does blow
(blow like the wind!)

 


Leaves are Falling Down

Leaves are
Falling down
Swoosh!
Leaves are
Falling down
Swoosh!
Rake them
Rake them
Rake them
Rake them
Leaves are
Falling down
Swoosh!

Ovo je pjesma koa se može koristit kao  pjesma za sviranje prstima. “Leaves are falling” mrdati prstima i rukama i micati ruke s visine na niže (kao da imitirate kad pada). "Swoosh!"  ruke povlačiti van i unutra. "Rake them" Držim obje šake zajedno kao da držim grablje. Ovu pjesmu možete učiniti zabavnom promjenom tempa (brzine). Počnite polako i svaki put kad ponavljate pjesmu, neka bude malo brže. Djeca se vole šaliti s ovim!

Autumn Foliage_edited.jpg

Pjesma Leaves are Falling Down pjeva se na melodiju "The Farmer in the Dell"- https://www.youtube.com/watch?v=E-krsNziXEw
Fokus je na nazivima boja: narančasta žuta crvena i smeđa.  Dodatak ovoj pjesmi je brojanje. Pjevamo 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 svaki put idući više na glazbenoj ljestvici. Onda dok pjevamo, “8 listova pada, pada na zemlju.” vraćamo se niz ljestvicu. Dobro je da djeca vizualno vide kako glazba ide gore pa niže pomoću rekvizita. Dakle, super je imati izrezani list ili šal kao rekvizit dok pjevate ovu pjesmu ! "Falling down" možete zamijeniti za "blowing around" te pjevati ispočetka.

The Leaves are
Falling Down

(melody to The Farmer in the Dell)

The leaves are falling down
The leaves are falling down

Red, yellow, orange and brown
The leaves are falling down
The leaves are falling down
The leaves are falling down
Red, yellow, orange and brown
The leaves are falling down
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
8 leaves falling, falling
to the ground

(substitute "blowing 'round" for falling down)
 

Autumn Girl_edited.png
bottom of page